Dagens skörd

1_

 

65 döda i Gaza under fredagen. Fru Badran och hennes fem barn var några av dem. De dödades i sitt hem i flyktinglägret al-Bureij. 23 andra hade legat hela natten under husruinerna i Tall al-Hawa. Igår natt trodde jag knappt mina ögon och öron när jag hörde att skjukhuset al-Quds som ligger i samma område hade bombats igen. Det brann igen och de 300 skadade och sjukvårdspersonal fick evakueras medan elden rasaden och bomberna regnade.

Helt ofattbart. Även för det israeliska vansinnet.

Och hittills säger sjukhusen från Gaza att 1170 palestinier har dödats. 370 barn, 108 åldringar och 106 kvinnor.

Ca 5220 skadade. 400 av dem hänger mellan liv och död. Hur många kommer att bli handikappade för livet vet vi ännu inte även om blotta tanken på hur många det kan röra sig om, som kommer att leva utan ögon, utan armar och ben är skrämmande. Och många av dem är barn.

Och ja, mötet för Gaza i Doha blev en framgång. Inga mattor ligger över sprickorna i marken i den arabiska världen. Det finns motstånd och det finns lakejer och kollaboratörer. Det finns motståndsvilja och det finns de som väljer att lägga sig platt på marken. Och den arabiska nationalismen är ett minne blott. Motståndets har fått sin egna nation. Och där ingår turkar, iranier, sydamerikaner och afrikaner.

Och där finns Gaza som med sin nakna hud stod emot eldhavet som rasade in från alla vädersträck och från himmelen. Och där finns Mubaraks män vid Rafah. Kains hand på kniven. Och där fanns Gaza. Ögat som stod upp mot elden och granatsplittren. Blodet som gjorde motstånd mot svärdet.

Och där fanns palestinierna som aldrig haft något annat val än att stå emot  israelernas högmod, habegär och blodtörst!

Men denna gång gick  israelerna nog för långt! Det har de inte förstått än. Och kommer nog aldrig att förstå. För det enda blodet som har något värde för dem, är sitt eget.

Och jo, en fråga: Hur kommer det sig att hela världen importerar medan palestinierna smugglar? Varenda gurka, handduk, blöja eller sko är smuggelgods för israelerna och resten av världen. Men här i Sverige kallar vi det faktiskt för import. Om finnarna hade försökt bestämma över vår jord, över vår himmel och hav och vi ändå hade försökt få tillräckligt med mat, medecin och bränsle, hade de kanske också kallat det för smuggling. Men finnarna är finnarna. Tack och lov. Vi behöver inte tillverka raketer för att få tag i insulin, cellgifter eller dialysfilter. Blöjor, bindor och mjöl inte att förglömma.

SvD 1 3 4 DN 1 2 3 VG 1 2 Dbl 1 2

10 svar

 1. Detta är för sorgligt. Vet inte vad jag ska skriva. Folk bryr sig inte längre utan ser de palestinska dödsoffren som stigande siffror bara, inte som människor. Jag(som libanes) har alltid sett palestinier som mitt folk och palestina som mitt land, men idag känns det så mer än någonsin.

  Efter libanon kriget framkom en del av sanningen om många arabiska ledare, en sanning som många av oss alltid vetat. Men de arabiska ledarna med sina fula knep att dela folkgrupperna i religioner, nationalitet osv, kunde fotfarande få stöd av fördomsfullt folk.
  Nu efter detta i Gaza ser man allting tydligt. Den arab som inte förstår nu kmr aldrig förstå och kan dra åt helvete.

 2. Jag tror att du har fel Beyrouthhh!

  Rätt många vill se den israeliska statsledningen bakom galler inklusive Bolivia!

  Till och med Bert Karlsson vill slänga ut israelerna från Schalgerfestivalen. Inte illa

  http://www.expressen.se/Nyheter/1.1431246/bert-karlsson-slang-ut-israel

 3. Rawia, jag förstår inte ”Kains hand på kniven”? Metafor för mordlusten?

 4. Jag menade inte att folk inte har börjat förstå,
  jag menade att dom som inte förstår nu, efter allt detta kan dra åt helvete.
  Jag håller med om att mkt har ändrats i opinionen.

  Blev också förvånad över Bert Karlssons ställning.

 5. Vad är det du inte förstår Marcin?

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kain

  Jag hade nog uttryckt mig lite lakoniskt. Jag menar bröderna vid Rafah, Mubaraks män. Har ändrat lite.

 6. Ja Rawia, må dessa mördare inte finna plats i helvetet ens. Måste mycket till att kalla dem människor. Att kalla dem djur vore en grov förolämpning mot djuren.

  By the way, här två videoklipp som visar två äkta människor som står på människans sida. Gerald kaufmann och George Galloway.

  http://se.youtube.com/watch?v=qMGuYjt6CP8

  http://se.youtube.com/watch?v=IIpvrOJQ0J0

 7. Fy fan för dessa mördare! Det finns inga ord att klä det raseri som detta barbari väcker inombords.
  Hur kan människor bevittna det som pågår i Gaza och ändå hitta orsaker och skäl till att den israeliska staten på ngt sätt ändå har rätten att ”försvara” sig. Det som pågår är utstuderad medveten ondska. Man slaktar ett försvarslöst folk. Det säger allt om vilken inställning staten Israel har till det palestinska folket. Man har nu, med sina blodbesudlade handlingar, upphävt rätten till landet Israel. Israeler, ni som vet att detta är fel, protestera mot mördarna i er regering för om det skulle komma till det är jag övertygad om er regering även skulle offra er om det skulle gynna deras syften!

 8. […] på Konflikt! Rawia DN12345 SvD12345 […]

 9. Israel har förlorat detta slag. Visserligen har de som i tidigare drabbningar varit helt överlägsna till lands och till sjöss. Men de har inte som tidigare haft övertaget på den tredje viktiga striidslinjen: medierna och propagandan (inte ens i väst).
  Så många människor har engagerat sig för RÄTT OCH RIKTIGT dvs för palestinierna och inte låtit sig hämmas av antisemitstämpel och skuldkänslor. Naturligtvis har det extrema övervåldet av Israel denna gång inverkat oerhört. Och bloggosfären!

  Exisraelen Giljad Atsmon skrev nyligen att med nuvarande politik kommer Israel att förlora och palestinierna att vinna. Det spelar inte så stor roll vilka vapen och resurser palestinierna tar till – det räcker att de ser till att överleva! Det är logik i detta ty förutom fin jazzmusiker är också Giljad Atzimon skolad filosof.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: