Värsta bombanfallen hittills

12.45 Reuters korrespondent talade just med arabiska aljazeera i telefon. Två av Abu Dabi TV har skadats när deras kontor bombades. De andra journalisterna som arbetar för andra kanaler försöker ta sig därifrån men vågar inte under bombardemanget från helikoptrar som cirkulerar över området. Tre FN-anställda skadades när UNRWA:s högkvarter bombades.

12.08 Enligt aljazeera är det Burj al-Shorouq som bombats rymmer kontor för FOX NEWS, Russia Today, MBC, al-Hayat, al-Arabiya och många fler.

11.38  Ban Ki-Moon i Jerusalem: Antalet dödade i Gaza har nått en outhärdlig gräns/Aljazeera

Nu börjar man även undra i arabisk media om det är en fullskalig invasion av Gaza som sker nu. UNRWA ställer in all hjälpverksamhet sedan deras högkvarter utsatts för bombning med 3 fosforbomber!Några av UNRWAS förråd brinner. Risk finns att bränsleförråden träffas.

11.10 Ahmadinajad uppmanar kung Abdallah av Saudiarabien att bryta tystnaden om det som sker i Gaza.

11.00 Röda Halvmånens högkvarter mitt i Gaza  har bombats och även dess sjukhus i Tall al-Hawa. 500 personer befinner sig i byggnaden. De flesta är skadade och några civila familjer som flytt dit. En byggnad i närheten som innehåller en massa gas-och syretuber kan träffas. Sjukhuset brinner och apoteket med.

VG  Dbl 1

Annonser

16 svar

 1. Jag såg det nyss.

  Sitter på jobbet och har al-jazeeras twittertjänst öppen.

  Jag gissar att Israel skyller på Hamas och hela jävla västvärlden upprepar det som det själslösa, hjärtlösa eko man är.

  Frågan är om Ban Ki-Moon kommer att ta tillbaka sina första uttalanden och mildra kritiken.

 2. De har fullständigt skitit i FN:s beslut…
  o mindre kommer de naturligtvis att bry sig om Ban Ki-Moons kritik…
  Flera Hundratals döda för ban ki-moon är ok, men när siffran översteg tusen har det nu plötsligt blivit outhärdligt…

 3. Jag tappar orden, hur är det möjligt att detta får fortgå, oskyldiga dödas av Israel : ( Hela världen ser sanningen antingen genom Aljazera eller så hittar man info på nätet, folk är rasande och våra ledare sitter och tittar på – AGERA SÄTT STOPP FÖR DENNA MASSAKER

  : (
  : (

 4. […] länkar (Google Bloggsök) Alliansfritt Sverige: Veolia, fel spår, liksom juridik istället …Värsta bombanfallen hittills « Rawia Morras BlogHellre upplyst än nedsläckt: Historiskt satanisk ProgramförklaringFör ett demokratiskt Palestina […]

 5. […] Rawia Gaza peace Vänstervind Jens Anna Motbilder Lasse Svensson SKP 4:e int Socialistiska partiet VG1234 […]

 6. [Israel] Our main target is Hamas and Hamas only!
  [World] So the UN, the RC and the civilians they are – practice targets?

 7. Jag har dem senaste dagarna brustit totalt. Jag blir gråtfärdig över att höra alla ondskefulla nyheter om övergreppen mot befolkningen i Gaza och känner enorm skuld och mitt samvete har aldrig varit så dåligt som det är nu. Jag vill kunna göra något men är maktlös i min position.

  Jag vet precis vad som händer i Gaza, upplevde ett liknande krig i Libanon 2006. Med då kunde jag fly, tanken gör mig förargad av det faktum att i Gaza har man ingenstans att fly och varken något att äta eller dricka.

  En dag kommer rättvisa skipas, Israel kommer inte att leva för evigt, dem står till skuld. När denna dag sker vet ingen annan än gud, kanske om 10 år eller kanske om flera hundra år? När denna lyckans dag faller in, återstår att se…

 8. Jag förstår er palestinier som känner vanmakt nu, och världsamfundet är passivt, det är overkligt. Men på lördag är det demonstration för människorna i Gaza även i min lilla stad, då ställer jag upp.

 9. […] Rawia Morras Blog – Värsta bombanfallen hittills. Esbatis kommentarer – Bekämpa terrorn! Svensson – Israel skiter i FN, mänskliga rättigheter och […]

 10. […] Svensson, Jinge, RM, Esbati, Rawia, […]

 11. Jag lyssnade just på Abdel Bari Atwani på (engelska) Al Jazeera, oj oj oj han slaktade arabvärldens passivitet! Han är riktigt grym.

 12. Rawia:
  Du är beundransvärd som orkar skriva ett enda ord. Jag, som bara berörs genom media, har inte orkat skriva på ett bra tag. Jag brukar ju bara skriva om inrikespolitik, men all inrikespolitik förefaller mig just nu fullkomligt irrelevant och Israels agerande i Gaza är så fasansfullt att det övergår mitt förstånd.

  Jag förstår helt enkelt inte hur människor kan vara så onda.

 13. Huvet o själen är full av denna vidriga verklighet. Mitt uppiallt reflekterar jag över att den där enormt fula bruden Livni har en tysk accent liksom en annan kärring, israelisk ambassadör i FN, med en enrom tysk accent. Jag hörde inte ens vad hon sa. Nåt rabbel om kritiken mot israel. Min tro att kvinnor skulle göra skillnad i politiken är totalt stukad.

 14. […] Rawia Morra, Svensson, Veronica Svärd, Jinge och […]

 15. Folkpartisten Eric Svanbo kallar FN för en terrororganisation. Han försvarar attacken på FN bygnaden i Gaza. Kan man numera kalla Folkpartiet för Folkmordspartiet?

 16. Florimond, så länge det är känslokalla idioter så spelar det ingen roll om det är kvinnor eller män. Önskar att det här kunde ta slut snart. Dessa veckor av bombningar och attacker kommer att sätta spår i Palestinierna för generationer. Fy fan vad det är orättvist här i världen alltså. Jag har skrivit till FN att dom borde ställa Israel inför rätta för brott mot mänskligheten.

  Gör det ni också! Man kan alltid göra nånting!

  Blev jävligt ledsen och frustrerad när jag läste om att dom bombat mat och medicinförråden i Gaza. Fan finns det inga gränser för vad dom kan göra?

  Det är som att israel menar att dom har rätt att göra VAD SOM HELST mot en annan befolkning för att ”dom känner sig hotade”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: