Axplock från Aljazeera.net/arabic

afdfgg1

 

Bolivia bryter sina relationer med staten Israel på grund av massakern i Gaza.

Över 90 organisationer, de flesta franska lämnade idag stämningsansökningar mot Israel till den internationella brottsdomstolen i Haag.

Gazas begravningsplatser räcker inte till längre.

Israeliska soldater sköt en kvinna som bar en vit fana och gick tillsammans med en grupp civila som av den israeliska armén tvingats lämna sina hus.

En internationell kampanj är nu igång för att ta tillbaka Nobels Fredspris från Shimon Peres.

Annonser

6 svar

 1. Jag skulle vilja veta vad vi gör i Sverige?

  De har de senaste dagarna visat judiska repsentanter eller pro-judiska representanter på SVT som får kommentera Gaza situationen. Jag skulle vilja veta var är PALESTINIERNA eller folk som står för palestinas sak?

  Jag är djupt besviken på SVT och här är ett meddelande som jag vidarebefodrar till alla som känner som jag.

  ”Idag har SVT visat sin inkompetens genom att anlita Eli Gönder, känd Israellobbyist betald av Israelsika staten, som islamolog i Aktuellt för att kommentera läget i Gaza. Detta är oacceptabelt! Ring in till Aktuelt redaktionen och protestera nu! Tfn: 08-7840 000!”

 2. Glädjande med stämmningsansökningar. Det är rätt väg att gå! Förbrytelser är väldokumenterade och snart vågar de delaktiga inte resa till Europa, på samma sätt som ex krigsförbrytaren Kissinger.

  Katya: SVT har gått ner sig totalt. Aktuellt och Rapport har blivit i det närmaste kopior av TV3s nyheter. Har slutat titta på SVTs nyhetssändningar helt och hållet för flera år sedan. Det enda som är värt nått är kunskapskanalen och barnkanalen. 😦

  Tur att vi har internet (än så länge?) och bloggare som Rawia som gör ett fantastiskt jobb.

 3. Salam Rawia. Den israeliska MR-organisationen Btselem har tillägnat händelsen med den nerskjutna kvinnan ett kortare pressmeddelande, på engelska: http://www.btselem.org/English/Press_Releases/20090113.asp . Som professor Richard Falk sade idag på Al Jazeera: ”Palestina har vunnit legitimitetskampen, som är viktigare än den militära”.

 4. […] Bloggat: Röda Malmö, Kildén & Åsman, Jinge, Rawia, Esbati, Borgarmedia: DN1, DN2, SDS1, SDS2, SDS3, VG1, VG2, DB1, DB2, Läs även andra bloggares […]

 5. […] På andra bloggar: Svensson, Röda Malmö, Kildén & Åsman, Jinge, Rawia, Esbati, I media: DN1, DN2, SDS1, SDS2, SDS3, SVD1, SVD2, SVD3, Läs även andra bloggares åsikter […]

 6. […] Andra bloggar: Svensson, Röda Malmö, Kildén & Åsman, Jinge, Rawia, Esbati, Mullvaden, Motbilder, Läs även andra bloggares åsikter om Barack Obama, USA, Krispaket, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: