Dime i Gaza

 

Frank Hope:  Just as the Nazi atrocity at Guernica was a testing ground for using new weapons against civilian populations, now Gaza is being used by the Israeli Zionists to test their new weapons of destruction and terror. This new type of weapon is referred to by the acronym DIME which stands for Dense Inert Metal Explosives.

Förutom den vita fosforn har ett nytt vapen använts mot palestinierna i Gaza verkar det som. Dess konsekvenser för de drabbade ser fasansfulla ut och aljazeera bland andra har maskerat bilder för att kunna visa dem.

 

På utsidan syns det ibland  inga skador på kroppen men läkarna upptäcker stora inre blödningar och att vener och blodkärl totalförstörts. Där skadorna syns är det armar och ben som bränns och nästan sågas eller faller av kroppen men där SYNS inget vapen. Det är ett vapen som inte går att se med blotta ögat och som inte syns på röntgen bilder och andra undersökningsmethoder som finns tillgängliga på sjukhus.

 

Men det är inte första gånger, verkar det som. Guardian skriver om det redan den 17 oktober 2006.

Doctors said that, unlike traditional combat injuries from shells or bullets, there were no large shrapnel pieces found in the patients’ bodies and there appeared to be a ”dusting” on severely damaged internal organs.

”Bodies arrived severely fragmented, melted and disfigured,” said Jumaa Saqa’a, a doctor at Shifa hospital, the main casualty hospital in Gaza City. ”We found internal burning of organs, while externally there were minute pieces of shrapnel. When we opened many of the injured people we found dusting on the internal organs.”

al-Sharq al-Awsat

 

SvD 1 2 DN 1 2  AB 1 2 3 VG 1 2 3 Dbl 1 2 3 4 5
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

18 svar

 1. Rawia, tack för en bra blogg!

  Denna läkare och alla andra som hjälper idag i Gaza är mina hjältar!

 2. Han och Erik Fosse är mina hjältar med. HOPPPAASS
  att normännen kräver tillbaka fredspriset från Peres och ger den till dessa två killar!

  Det är det minsta man kan begära av Norge idag!

 3. Ja verkligen dessa två killar förtjänar fredspriset!!!

  Jag undrar när i politiska debatter kommer dessa vapen som Israel använder och även USA tas upp som verktyg av terror?

 4. Norska sionister bör hålla sig på hemmaplan! Varje hederlig norrman bör vara stolt över Mads Gilbert och Erik Fosse! De har åtminstone gett lite kredit till ert land och hedrat det i världens ögon! /Rawia

 5. […] Svensson, Jinge, Rawia Morra, […]

 6. […] Motbilder Rawia Anna Lasse Lennart Trotten Reza Pastey Annarkia Erik Radar Röda Malmö Paolo SvD1234 AB12 VG123 […]

 7. Jag har inte så mycket tid men försöker hänga med aktuella händelser i Europa: I Venedig har några butiker slängt ut israeliska varor. I norra Italien är starka protester men det är inte lika starkt i söder, bland bönderna.
  Det talas att snart israeliska konsulat i Sarajevo (de har ingen ambassad i Bosnien) ska renoveras och bli palestinska kultur centrum istället. Det sa borgmästare och det är inte het fråga hos oss, utan en självklarhet.
  Turkar i Tyskland arrangerar demonstrationer med tusentals människor varje vecka…

  uhhh…
  Inte så mycket att man GÖR i Sverige, men vi kan nöja oss med att folk började tala öppet – den tysta majoriteten har vaknat.

  Rawia bjuder för en rad glada nyheter: Du ska inte skicka faktura för länkar som jag använder från din blogg! :o)

 8. Rawia! Du är fantastisk! Har just talat för en större grupp charmanta damer om tillståndet i Mellanöstern. De vet absolut ingenting!!! Nu vet de lite mer och förvåningen är stor.
  Kom hem och fick se Peres tala inför soldater vid Gaza-gränsen. Somliga ifrågasatte att Hamas skulle tystna efteråt, ”Hizbollah kom ju stärkta ut efter Libanon-kriget”. Ta ifrån Peres Fredspriset direkt!
  Ge sedan Israels svenske ambassadör en enkel biljett till Tel Aviv.
  Några av mina hjältar är Ayman och Sherine på Aljazeera. Tack vare dem får vi se vad som sker inifrån.

 9. The new old face of fashism and nasizm is zionism. Israeli forces should learn the Gustapo ´how to tortyr and kill people , specially chilrdren , the only difference between the nazi frces and the israeli forces is that the nazi forces was more mercifull.

 10. Kan vara värt att nämna att DIME faktiskt är framtaget med syfte att begränsa kollateral skada. Eftersom höljet desintegreras totalt vid explosionen, kommer splittret istället från en metallmassa inuti missilen, i form av väldigt små partiklar som tappar fart snabbt. Skadorna blir inte värre än av andra explosiva vapen, men sprängradien blir mycket mindre.

  Inom parentes kan nämnas att det finns indikationer på att metallerna som används i vapnen (bl a volfram) är cancerframkallande… Men det känns väl lite som att prata om huruvida passiv rökning är ett hälsoproblem för Palestinierna.

  Det är inte vapnen som som används som är åt helvete med konflikten… I slutänden spelar det inte så stor roll för de döda om de blivit skjutna eller sprängda. Frågan är väl istället hur man får slut på dödandet och kommer åt orsakerna, snarare än verktygen, och med tanke på dödssiffrorna i de respektive lägren är det väl inte så svårt att se vem som har mest makt i området, och därför lejonparten av ansvaret för att förhindra mer dödande?

  Skäms Israel. Skäms.

 11. Beelzebjörn,

  Jag tycker faktiskt att det finns skillnad mellan granatsplitter som läkare kan se, avlägsna och förhoppningsvis rädda den skadades liv

  och mellan atomer som kokar den skadade eller får hans kroppsdelar att vittra sönder omgående utan att läkare en kan se vad felet är.

  Det här är bara för ohyggligt.

 12. Nu hör ju inte det här hemma under den här rubriken, men jag tittade just på engelska Al Jazeera som intervjuade Hanan Ashrawi. Och jag blev lite nyfiken på vad du tycker om henne?

 13. Hanan var bra när hon var frihetskämpe.

  Nu är hon pamp i det korrupta så kallade palestinska myndigheten.

  Hon säger aldrig nej till att samarbeta med företrädare till utdöda palestinska partier som har två medlemmar, ordföranden och hans fru, men utestänger organisationer som har stöd hos mer än 70 procent av folkt.

  Ändå sägs hon arbeta för demokrati och mänskliga rättingheter.

  Ofantligt mycket mer respekt har jag för Mustafa al-Barghouthi och Azmi Beshara. De talar som palestinier och handlar som en palestinier ska.

 14. Rawia,
  det får du inte missa:

  http://sydsvenskan.se/varlden/article405276/Danmark-vill-stamma-Israel.html

  Danmark vill stämma Israel – det borde göra Sverige & Norge också!

  mvh / Ida

 15. […] Bloggat: Esbati, Motbilder, Rawia Morra, Borgarmedia: SDS, HD, Dagen, SVD, VG1, VG2, DB1, DB2, Läs även andra bloggares åsikter om […]

 16. Rawia din blogg är smärtsam. Sanningen gör ont!!

  Jag skulle uppskatta om du kunde lägga upp konkret fakta i siffror. Jag försöker hitta stabila källor att hitta fakta ifrån som jag kan använda i mina argument mot denna fruktansvärda etniska rensning. Hur många israeler har dött av raketerna den senaste åren? Jag misstänker att siffrorna kommer att blekna om man ser på de 900 i Gaza som dör av det som händer nu. Hjälp oss med tips om källor, alla vi som vill förklara varför det Israel begår nu är ett brott mot mänskligheten.

 17. Nå, bloggen har numera celebra, för att inte tala om islamofoba, läsare:

  http://www.expressen.se/kultur/skribenter/dilsademirbagsten/1.1430355/islamister-ar-demokratins-fiender

  Skriven samma dag som Israel förbjuder arabiska partier från att ställa upp i val.

 18. Sådana besök hedrar INTE min blog Hampus.

  Jag hyser respekt för alla miljoner kurder som demonstrerar i Turkiet och Sydien mot det som de kallar Mahraqa, förintelsen av Gaza. Kurdernas moraliska stöd till Gazaborna dagligen vida meddelande och sms som rullar i många arabiska tevekanaler. Och inte minst på deras krav att få åka till Gaza för att försvara palestinierna mot mördarstaten Israel.

  Många kurder har varit med förr när de tog sin tillflykt till palestinska flyktingläger. Många gick åt i Tall al-Zaatar och Sabra och Shatila. Många kurder dog vid fronten.

  Jag tillåter mig ALDRIG att låta ett sådant ställningstagande från en som sålt sin själ, att damma av sig på det kurdiska folkets känsla för rätt och fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: