Säkerhetsrådet tar kanske beslut nu

Om eldupphör och israeliskt tillbakadragande från Gaza.

Ummena al-Ghoola Condi Rice kan kanske inte stå och försvara Israels folkmord! Fasen! Tekniken gör att en del kommer ut ju.

Stackars alla folkmördare som inte kan göra jobbet  ifred längre!  Och si, det blir inget annat än ”intensifierade ansträningar” för att förhindra  vapensmugglingen till Gaza. Israel utplånade halva Gaza helt i onödan! Snacka om att göra bort sig. Fast göra bort sig är för milt. De står i skiten ända upp till hjässan!

Annonser

13 svar

 1. Varför skulle inte palestinierna kunna få ha vapen när förtryckarna, Israel, är världens femte största vapenmakt? Nej jag är INTE för vapen, men en kamp måste ju kunna föras på rättvisa villkor. Och ett ockuperat folk har också rätt att försvara sig.

 2. Tack för din rapportering Rawia, du gör nytta!

  Du menar att de står i skiten ända till hjässan förstås, inte shiten. Som svårbotad sjuk humorist skulle jag vilja säga att det är i Irak som USA står bland shiiten ända upp till hjässan (om nu det är så roligt eller bara dumt?).

  Törs man fråga vad Ummena al-Ghoola betyder?

 3. Ghoola är en arabisk sagofigur som man skrämmer barn med.

  Ummena al-Ghoola, vår moder Ghoola är en benämning på Rice som den legendariske journalisten (Egypten) Hamdi Qandil hittat på.

  Ummena al-Ghoola, vår moder, människoätaren, är hennes namn i folkmun sedan många år.

  Jag rättar väl stavningen så att det inte uppstår missförstånd 🙂

 4. Ska man vara fånig så är Israel inte världens femte största militärmakt, annat än per yta eller per capita (där ligger de först). Annars snarare någonstans kring 10:e plats. Å andra sidan är det väl ca. 170 platser ovanför Palestina…

 5. Ja, Hampus, man får vara fånig 🙂

 6. Hi Rawia.

  Jag skulle vilja be dig om ursäkt för att jag var lite känslig om vad du skrev om Egypten.

  Jag skäms som en hund nu när jag ser hur långt det Egyptiska förräderiet har sjunkit. Vi Egyptier som inte har sett detta förrut är i total chock!

  Vi sitter här och gråter i vanmakt över hur vår arme bara sitter och tittar, vi förstår inte varför och hur detta kunde ske.
  Vårt hopp är att en förändring kan ske, och att vi Egyptier tar vårt ansvar. För jag hoppas att ni förstår att vi och med er 99% av den Egyptiska befolkningen vill skicka in allt vi har mot Israel. Kosta vad det kosta vill!

  M. Idris

 7. Självklart vet vi att det inte är det egyptiska folkets fel. Men om ni inte kan ens kan stänga av kranarna till gasen som forsar så gott som gratis in till Israel så förvånar oss ingenting.

  Mubarak har förvandlat Egypten från en stolt nation till en nation som känner skam.

  Jag har hört att de egyptier som tagits till fånga av säkerhetstjänsterna har det inte lättare än Gazaborna.

 8. Idris,
  Krävdes detta för att du ska förstå Egyptens ställning?

  Egyptiska regeringen har varit såhär smutsig väldigt länge med smutsiga mubarak o hans folk vid makten. En av de största och smutsigaste dikatorerna.

  Egyptiska folket å andra sidan är bland de bästa och mest pan-arabiska folket i arabvärlden.

  Frihet för västvärlden är kvinnor i kortkort, sedan att mubarak inte låter sitt folk demonstrera nämner ingen. T.o.m skolelever på 11 år som kritiserar honom stängs av från skolan.

 9. Beyrouth

  Idris är inte ensam om att vara chockad. Vi som kommer från Libanon är ju födda i det här och kan lägga ihop saker och ting långt innan de ens blir synliga riktigt. Vi har det där i ryggmärgen. Vi är politiserade sedan vi var dibarn.

  Så är det inte för alla.

  Och ja, vilken diktatur som helst kan få sitt lands kvinnor gå i kort och urringat och låtsas att han är demokrat för det. Men västvärlden tycker att det är helt okej att saudiska kvinnor går i svarta tält och inte får köra bil. De samarbetar med och försvarar kungen där med näbbar och klor.

  Skulle det bli en statskupp i Saudi skulle amerikanerna meja ner halva landet för att hjälpa den demokratiska kungen.

 10. A rawia förstår vad du menar. Vi förstår politiken i området.
  Men eftersom han är egyptie borde han veta mer om sitt lands historia och dess diktator.
  Visst, saudiarabien, världens mest odemokratiska och orättvisa land hör man aldrig ngn kritik mot. Det får inte finnas kyrkor, kvinnor får inte köra bil eller lämna huset ensamma, offentliga halshuggningar på torg, nyligen ville dom även tvinga kvinnor att täcka ena ögat. Alkohol är förbjudet(vilket jag inte har ngt emot) men samtidigt badar kungafamiljen och de rika prinsarna i alkohol.
  Dom förbjöd folk att demonstrera mot det som händer i Gaza. Helt ofattbart. Jag är inte förvånad men att de kan sjunka så lågt!
  I libanon gick oppositionen ner i gatan för att de inte orkade med folk som gömde sig i byggnader o sköt och ville destabilisera landet, då skrek saudiarabien, egypten o alla länder som tillåter slakten i gaza ske väldigt högt, men när över 700 palestinier massakreras mkt fler skadade, och 1.5 miljon palestinier är utan el,mat, sjukvård så är dom helt tysta.
  Nu har iaf allt blivit tmkt ydligare, hoppas folk börjar förstå

 11. Svaret är Ja.

  Detta krävdes för att vi skulle se hur långt förräderiet har kommit.
  Officiellt har regeringen alltid stått på Palestinas sida, men att det bara var en stor bluff har vi inte sett förren nu. Inte nog med det, att Egyptens regering i praktiken stod på Israels sida var en chock.
  Vi har köpt att de var försiktiga och inte ville gå för hårt fram för att kunna medla i konfliken, vi var inte glada men kunde förstå det argumentet. Men nu ha vi sett att hur långt förräderiet har gått.

  Men detta förräderi går inte djupt, det är jag helt övertygad om.
  Att Egypten är odemokratisk är ingenting nytt, så har det vart sen urminnes tider. Det var precis likadant under Sadat. Men att Egypten har sålt sin själ till Israel var en chock.

  Nu ska jag till sergels torg.

 12. Idris,

  Palestiniernas sympatiserar med egyptierna lika mycket som egyptierna sympatiserar med palestinierna.

  Vi VET hur det är och utan er, hjärtat av arabvärlden, kommer inte arabvärlden att klara det här.

  Egypten i våra hjärtan!

 13. Rawia

  Palestina i våra hjärtan, Men jag har hopp om Egypten, för tusentals demonstrationer sker just nu i landet utan tillåtelse. Och alla skriker Uhid, itnen el geish el masri fen?

  Förhoppningsvis så visar ser el Giesh el masri snart för det är vårt öde och vårt arv.

  Fårlåt Palestina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: