Föraktet: Den blodigaste dagen på palestinsk mark hittills

1_880863_1_34

 

Lördagen den 27 december 2008 blev den blodigaste dagen på palestinsk mark på 60 år. Antalet sårade sjönk från 700 till 640 därför att ett 60 tal skadade avled. 271 var den senaste siffran inatt. Till saken hör att många kroppar ligger fortfarande under ruiner av bombade hus. Dödssiffran kommer att stiga ännu mer. Över tjugo räder inatt och nu på morgonen också. Rökpelare syns över hela remsan.

Israelernas bästa snyfthistoria är deras rädsla för ett omgivande hav av hatande araber. Det hat som massmördandet väckte igår var nog den största hittills och det har israelerna att tacka sig själva för. Bara i staden Alexandria var det sex stora demonstrationer igår. I samtliga egyptiska provinser kokade gatorna av förbannade och skamsna egyptier. Förbannade över mördandet och skamsna över den enga regimens agerande. Från Rabat till Istanbul gick demonstrationerna. Flera stora demonstrationer fyllde gatorna även i lilla Libanon. Den demonstration som syns på teveskärmarna just nu från Jemen ser ut att ha minst en miljon deltagare.

Vad är den israeliska reaktionen på denna vrede och detta hat? Förakt och åter förakt. Jordanierna och egyptierna kräver att deras länder kastar ut Israels ambassadörer. Många kräver att det arabiska fredsinitiativiet ska dras tillbaka och begravas för gott. Flera flygplan från Qatar har landat på flygplatsen i al-Arish och det egyptiska läkarförbundet behövde inte annat än knäppa med fingrarna för att tvinga Mubaraks lakejer att öppna gränsövergången vid Rafah för att släppa in ett antal läkarteam med ett antal fullt utrustade ambulanser och bilar lastade med mediciner och sjukvårdsmaterial. Igår kväll tvingades sjukhusen i Sinai att skicka hem tusentals egytptier som hade rusat dit för att ge blod. De arabiska byarna och städerna inne i staten Israel har generalstrejk idag i likhet med hela Västbanken inklusive arabiska Jerusalem. Den tredje intifaden kan faktiskt vara ett faktum idag.

Irakierna skriker ut sin vrede och sina böner om himmelsk hämnd mot ”judarna”. Hur bemöter israelerna detta? Med ännu mer förakt och nya hot om att döda fler. Hade jag varit jude och israel hade jag varit än mer olycklig idag. Men den syn som israeler har på araber gör att de ger fullständigt fasen i arabernas vrede och hat. De självuppfyllande profetiorna behöver knappt mer näring.

Och Israels förakt tar främst livet av Israels allierade i regionen.

Jinge

 Dagbladet.no: Palestina har aldri sett en styggere massaker

 DN 1 2 3 SvD 1 2 3 4 Dagen 1 Politiken

 

1_880885_1_34

Annonser

29 svar

 1. De satans ynkryggar törs inte bomba Shifasjukhuset, Gazas största. Istället bombar de moskén mittemot så att sjukhuset drabbas indirekt.

  Jag är förtvivlad 😦

 2. ja alloush, känner man igen det där eller känner man igen det?

 3. Fast Rapports beskrivning av bombmålen igår var ”raketramper och Hamastillhåll”. Så oerhört pinsamt – som hämtat från det israeliska informationsministeriet.

 4. jag är så förbannad att jag saknar ord…

  man är mest arg pga frustrationen, omvärldens tystnad, stöd till terrorismen, massmord, etnisk rensning, folkmord!!!
  Tänk hur det kändes för palestinierna som saknade rörelse-frihet, mat, medicin, el, vatten, …Tänk vilken frustration kände man att dagligen se hus som river man bort och parasiter som bosätter sig helt olagligt…

  och plötsligt är man förvånad att folk har skjutit upp raketer mot sin ockupant!?

  vilka jäkla ohyggliga och vidriga idioter!!!
  sionismen är utan heder och samvete!!!
  feg, vidrig, ÄCKLIGT!!!

  Guds förbannelse vare över de och deras barnbarns barnbarn för all blod som de spiller på marken som de trampar på!!!

 5. Knut, bloddrypande kommentarer av zionazister är inte välkomna här, inklusive norska sådana! Gå och lek någon annanstans/Rawia

 6. Kommentarer från anonyma proxys strykes!/Rawia

 7. Olav, gullet, du byter namn fortare än jag hinner andas 🙂 fega kommentarer med personligheter som klyvs fortare än bakterier stryker jag 🙂 Är ni out of sionister i Norge ? /Rawia.

 8. Kan man spilla sin vrede mot Hamas här ? Eller är det bara ok att spy sin galla över judar?

 9. claes, fega kräk som skriver från anonyma proxys som du får ingenting här 🙂

 10. Man kan alltid spilla lite vrede mot Claes. Lite galla kan han alltid få också.

 11. Vad vi är givmilda idag, Hampus! 🙂

 12. […] Det är redan det blodigaste övergreppet på palestinierna sen 1948 och det kommer eventuellt att bli det värsta någonsin. Israel tuffar vidare med sin människofientliga massmordslinje. […]

 13. Sionister som skriver under olika namn genom proxies är inget ovanligt (ofta är det typiskt svenska namn). Har hänt på min blogg och andra palestinavänliga bloggar.

 14. Fast i mitt fall är det samma ynkliga småländska troll som blir desperat varje gång israelerna skiter på sig och börjar skriva så skärmen svettas. Men de flesta anonyma proxys han skriver från är stoppade i spamfiltret så jag slipper 99 % av eländet.

 15. Mrs Morra,

  We have received intelligence showing that you have affiliations with muslim terrorism networks. Please refer from spreading this hatred or we will have to detain you.

  Kind Regards,

  John Smith
  Central Intelligence Agency

 16. 🙂 🙂 idiot!

 17. Av någon anledning vill dessutom många israelvänner som Claes nu hävda att det här är världens judar som står bakom Israel kollektivt. Israel är enligt dessa individer en förkroppsligad jude. Stereotyptoch vidrigt.

  Så vilka och vem är det som sprider anti-semitism?

  Al Andalus// Det israeliska tolkningsföreträdet gäller i sort sett alla medier, även när det finns en viss kritik mot Israel. Det är gammal kolonialism som ligger i.

  Så öppna upp din blogg igen.

 18. Förresten Smith, jag har ett par pumps som ser jättefarliga ut. Får jag låna din presidensts kinder ett slag? 🙂

 19. Smith din lilla råtta du kan få min adress om du vill så skulle vi se hur tuff du är öga mot öga!! Vi är inte i Gaza du vet, du kan inte gömma dig bakom din F-16!
  Så förbannat ynkligt! Hur långt ner kan ni sjunka? ni nådde botten för länge sen!!
  Och nu bombar ni gränsen mellan Egypten och P a l e s t i n a
  för att inte hjälp sändningarna med mediciner ska komma in!! REAL LOW!

 20. döda trafikpoliser och en massa familjer. Det är israel i ett nötskal. De vill få tillbaka prestigen efter det svidande nederlaget 2006. Vi får se hur det blir med den saken.

  Om palestinier dör, är det inte skamligt för ett värnlöst folk. Skammen drabbar den ynkliga staten som måste döda en massa barn för att få tillbaka sin prestige.

 21. Skönt att vissa idioter som ”mr smith” kommer i ens väg när man är förbannad så man kan få utlopp för sina känslor!

 22. Den sionistiska flaggan har bränts av ledamöterna inne i den jordanska parlamentet!

 23. De vill kasta ut israels ambassadör. Får se om hur lång tid det tar. Israel behöver nog bara rulla in sina stridsvagnar mot Gaza.

 24. ”Den sionistiska flaggan har bränts av ledamöterna inne i den jordanska parlamentet!”

  Detta tolkas av DN:s sionistkorre Nathan Shachar såhär:

  ”Också den jordanska regimen, som offentligen brännmärker Israel, har också visat tecken på belåtenhet över Israels aktion.”

 25. 🙂

  Man kan ju undra hur det är med den kognitiva förmågan där, eller alkoholhalten… faktum är att man brände flaggan och trampade på den mitt i kammaren… och man krävde att den israeliska ambassadören skulle slängas ut ur landet… DN får nog den valuta de vill ha för sina pengar…

 26. DN har Lotta Schüllerqvist i varje fall. Ibland.

  Hon är inte anti-palestinsk kan jag lova. Ingen sionistkorre.

  I övrigt är DN patetiskt vinklad.

 27. Men skriver hon fortfarande för DN?

 28. […] våld sprider sig alltså. Föraktet för andra människor och deras liv är monumentalt och än mer vidrigt är det förakt de […]

 29. Jo, jag läste något av henne alldeles nyligen. Men det var ett tag sedan. Hon är frilansare väl och utnyttjas av DN när de inte har nåt att komma med eller när de övriga såsar i glöggdimmorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: