Terror, andra avsnittet

 

Det var inte länge sedan jag skrev om hur bosättarna från Yizhar brände odlingarna i byn Burin. Tre gånger har det skett hittills. Senaste gången fick elden härja i fem timmar innan den israeliska armén lät byborna och brandkårerna börja släckningsarbetet. 700 donums brann och 9500 oliv- och fruktträd också. Bosättarna kom under 1980-talet och hittills har de tagit mer än 7000 donums från byborna. Nu bränner de träden precis när det är dags att skörda. Palestiniern Yousef Qadous, 75 år gammal förlorade mer än 300 träd när man brände 18 donums av hans mark. Och det var andra gången han drabbats.

Igår var det dags igen. Igår attackerade man byn igen och förstörde elnätet så att flera byar i närheten blev utan el. Och svårast att uthärda för byborna, enligt de själva är att den israeliska armén täcker bosättarnas aktioner, låter de hållas, skyddar dem under tiden och sedan hindrar palestinierna när de försöker släcka elden. Den senaste branden kostade byborna drygt 1.5 miljoner USD. Men bosättarna attackerar även fåraherdar och djurskötare, misshandlar dem och dödar deras djur genom knivhugga så många som de kommer åt.

Som grädde på moset meddelar man från Israel igår att man godkänt expansion av en bosättning i den ockuperade Jordandalen. Och att 1400 ethiopier förväntas anlända till Israel. Man måste ju ha folk att fylla all stulen mark med.

Maan Aljazeera.net/arabic 

Jinge om rymdvarelser Pastey om IMF och 100.000 fall av TBC Paolo: Elitism A´la DN 

Svensson om Knarkhandeln och Afghanistan
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Annonser

5 svar

  1. Det här vardag.Bosättarna förstör hela tiden för Palestinierna och sen hör man på tv att de ska bygga nya bosättningar. Snart finns de väl mer bosättningar än Palestinska byar och städer samtidigt som idioter fortfarande upprepar ”Vi lämnade Gaza och kolla vad som hände” och dem tror på allvar att Palestinierna behöver dem för att må bra och att de lämnade Gaza ifred efter att de tömde bosättningen där för att utöka dem på västbanken, är dem helt blinda?

  2. Men, Rawia, om bosättarna själva vill leva i området, varför bränner man upp trädgårdar och förstör naturen? Varför blir det så viktigt att göra? Vad får de av detta? Hur kan de själva bo i ett ”naken” land utan någon natur?
    Det att de vill ha marken men inte palestinierna där – är tydligt o klart;
    Men att ta marken – och att skada naturen där man själv vill leva är vansinne! Jag förstår inte deras poäng i det hela.

  3. […] bloggar: Jinge om andra falska videos, Pastey om liberala reformer, Rawia Morra om terror och Herr Klokbok om drev Tags: […]

  4. […] SvD DBL POL AB Motbilder om fejkad terrorvideo Rawia Morra om Terror Svensson om Uribe […]

  5. Meningen med att bränna ner alla olivträd tillhörande palestinierna har endast ett syfte – och det är att göra det omöjligt att leva där generationer av palestinier har levt. För många palestinier är olivlundarna den enda inkomstkällan, om de ständigt saboteras är chansen större att de flyttar på sig. Visst vill bosättarna ta över Palestina men det är inte så svårt att plantera nya träd när väl palestinierna har tvingats från marken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: