Där Obama ber

Bilden ovan är från en muslimsk begravningsplats som grävs upp i Silwan i Jerusalem. Tiotals gravar med kvarlevor har grävts upp och kan nu adderas till alla andra gravar som skändats i området. I de bilder som al-Aqsa Institute delat till pressen visar klart och tydligt skelett och kranier liggandes ovan jord. Man är övertygad om att begravningsplatserna är muslimska därför att gravarna ligger i västostlig riktning och där kropparna har legat vända mot Mecka. Men israelerna vill bygga annat där nu, en bilparkering bland annat.

Mänskliga benrester har kunnat skådas ligga öppet på marken bara några få meter från al-Aqsamoskén. Det man gör är att man rycker loss skeletten från jorden, samlar dem i högar, lägger de sedan i boxar som körs till en plats okänd för palestinierna. Och trots att det mesta tyder på att det är en mycket gammal muslimsk begravningsplats har man flyttat kvarlevorna utan att meddela religionsdepartementet i Israel. Sheikh Muhammad Hussein, stormuftin av Palestina vill att kvarlevorna lämnas till palestinierna.

I i en intervju till al-Jazeera.net säger han: ”Den som slår sönder en civilisation, ett historiskt arv, moskéerna och bostäderna över huvudet på dem som lever där, förmår även att gräva upp de döda och slänga dem på gatorna.”

Silwanborna är nu förbjudna att begrava sina döda där de gjort i århundraden, vid Rahmaporten, eller ”Barmhärtighetens port” vilket har gett dem stora bekymmer då det inte finns några alternativ till begravningsplatsen. Istället får Silwanborna nu chock på chock när det ser mänskliga ben bäras kring av barn och hundar.

Och inte långt därifrån bad Obama vid klagomuren. Vi får hoppas att han inte trampat på några mänskliga ben han också.

DN DN1 DN2 SvD SvD2  Jinge om en lobbyist Hampus om konsekvens Klas om Afghanistan

 

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Annonser

8 svar

 1. Våra förhoppningar om att Obama blir en mindre Israel-vänlig president ser ut att grusas. Vi glömde i vårt hat mot Bush och hans anti-muslimska krig att det är demokraterna som är dom Israel-vänliga(traditionellt), inte republikanerna.

 2. Obama hade en period innan presidentdrömmarna tog över då han ändå hade ett visst intresse för palestiniernas situation. Nu tar han med sig Dennis Ross som expert och flyger helikopter med sionister.

  Annars har Yousef helt rätt. Demokraterna är traditionellt de mest Israel-vänliga.

 3. Ja, Uffe, på ett program på aljazeera visade man en gång en bild där Obama dinerar med Edward Said när denne var bjuden till universitetet i Chicago 🙂

 4. Amerikansk politik så som den är idag har inte så mycket att göra med presidents egentliga åsikter, utan med vem som styr runt omkring. Hela den här Israel charaden dem kör med har inte nödvändigtvis att göra med vad dem egentligen tycker utan det handlar om vad dem måste säga – who cares om de måste stödja apartheid på köpet. Är det nån som vet hur mycket Palestinierna och andra har fått lida på grund av Israel’s terror förutom dem själva så är det just dem som åker dit och säger sånt som de måste säga.

  Hade jag vart Ehud Olmert eller någon annan sionist i knesset så hade jag skrattat åt båda Obama, McCain, Bush och alla sådana papegojjor för det hela är så falskt.

  Det är ju som att en av världens mäkigaste människor blivit betald att komma och säga att jag är bäst just efter att jag snott/mördat/vandaliserat m.m och jag vet att han/hon är betald för att säga det samtidigt som vi båda vet att jag inte är bäst alls – Långt ifrån. Skulle inte haft någon som helst respekt för en sådan människa så inte undra på att Sharon en gång sa att dem styr Amerika.

 5. Religiös rappakalja är inte välkommet här. Det var fan i mig det galnaste och vidrigaste jag läst! På mycket länge!/Rawia

 6. Obama – rimmar på Usama – trots hans osympatiska demonstration så är det ändå Mc Cain som israelerna önskar kan man tro. Jag vet inte vad jag ska tro om Obama och hans kommande politik i denna fråga. ‘
  Jag säger bara – KVACK

 7. Rawia, jag har också stått vid den där vid klagomuren, gungat huvudet fram och tillbaka på alla möjliga sätt och i alla riktningar och klagat högljutt på svenska över hur grymt och barbariskt sionisterna behandlar palestinierna, En sak som blev fullständigt uppenbar bara efter ett par timmar i AB Heliga Landet.

 8. 🙂

  Sara!

  När ska du börja blogga själv? Jag kan se för mitt inre den där bilden! Det skulle bli en höjdare i en bok eller en film!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: