Israeliska moralkakor

Moral är det ord som vi hört till leda den senaste veckan. Israelerna har varit oerhört upprörda över att libaneserna firat fångutväxlingen. Över att de fått hem fem libaneser som suttit i israeliska fägelser och över att de fått hem 199 döda libaneser, palestinier och araber av andra nationaliteter som i årtionden legat begravda anonymt i numrerade begravningsplatser. Israelerna vill ha hem sina döda soldater. Det är moral. Att libaneser och palestinier vill ha hem sina döda soldater, är omoral.

Men libaneserna fick mer än levande och döda. De fick även kartor över minfält och områden där israeliskt flyg lät miljoner klusterbomber regna ner. Nu kan man röja så att barn kan leka, djur kan beta och bönder kan plocka frukten från sina träd. Och mest av allt firar libaneserna att de inte har en enda fånge kvar i israeliska fängelser.

Moral, är det första jag tänkte på när jag såg videon som visar hur en israelisk soldat håller en bakbunden palestinier med ögonbindel och puttar honom åt sidan, så att hans kamrat, en annan israelisk soldat kunde komma åt att skjuta honom i benet. I närvaro av en annan moralväktare av rang, en överste i det moraliska Israels armé. Palestinierns brott? Han demonstrerade mot de senaste moraliska markstölderna i byn Ni’lin.

Vi som upplevt den israeliska moralen inpå bara skinnet har inte ens orkat fnissa den senaste veckan. Israelerna tog verkligen tjatpriset. Men den uppvisning i ”moral” som israelerna visar i den här videon är så typisk att det väcker allför många minnen från andra liknande moraliska shower, serverade av världens mest omoraliska land idag, och som alltid förmår chockera.

Nu ska vi inte tjata. Nu tar vi och tycker synd om stackars misstänkligjorda, missförstådda, orättvistbehandlade, det som förevigt är synd om, det ”moraliska” Israel. Skål för moralen.

Vi skålar på hälften blod, hälften tårar, som miljoner palestinier och libaneser fått smaka på alltför länge.

 DN SvD SvD1 Dagen HD SDS  Jinge  Hampus 

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser

37 svar

 1. Kanske över gränsen att skjuta någon med en gummi kula.

  Men hur kan du försvara libanesernas attityd? Jag själv tyckte det var groteskt, omänskligt, avsmakade, och fick personlig en större förståelse varför Israel agerar ibland som dem gör.

 2. Kanske över gränsen att skjuta någon? Bakbunden och med ögonbindel? En kille med ”Särskilda behov”? Vilket betyder att han är utvecklingsstörd?

  Det som jag tycker är groteskt, omänskligt och avsmakande är sionisternas beteende från slutet av 1800-talet till idag!

  Då är vi kvitt!

 3. ”Det som jag tycker är groteskt, omänskligt och avsmakande är sionisternas beteende från slutet av 1800-talet till idag!”

  Va syfter du på då? Nazismen?

 4. Nu förstår jag inte Michael. Du menar att du har fått en större förståelse för att bakbinda folk, sätta på dem ögonbindel och *sen* skjuta dem med en plastinkapslad stålkula? Du har faktiskt fått större förståelse för detta??

  Fy sjutton!

 5. Nej, jag menar sionismen! Nazismens arvtagare!

 6. Inatt så kommer vi för nu har gränsen nåtts.
  Vi kommer att ta över denna blogg och Jinges och göra dem till en palestinsk hat blogg.
  Vi har gjort en omfattande portscan av jinges och din. Så hoppas att du har koll på servrarna inatt.
  Barush Goldstein -Begravd bredvid kuntars tomma grav-

 7. ”En portscan”. Driver du med mig? Vad är du för ett amatörmässigt troll? Förväntar du dig bli tagen det minsta på allvar med sådana löjeväckande floskler?

 8. Här herr skit, jag lägger ut hela din kommentar, som jag inte ger en gammal sliten sko för!

  Barush Goldstein
  mossad@slepping-mossad.org | 87.106.79.175

  Inatt så kommer vi för nu har gränsen nåtts.
  Vi kommer att ta över denna blogg och Jinges och göra dem till en palestinsk hat blogg.
  Vi har gjort en omfattande portscan av jinges och din. Så hoppas att du har koll på servrarna inatt.
  Barush Goldstein -Begravd bredvid kuntars tomma grav-

  Från Israeliska moralkakor, 2008/07/21 at 8:28 e. m.

 9. Roliga är dom, dessa sionister.

 10. Rawia, eza baddek tarjme… bass 7abbe es’alek… ma betkhafe abadan? Bo’sod enno 7asab ma fhemtek enno 3endek walad zghir, ma betkhafe enno 7ada men hawde la sama7allah fe3lan ye’zoke . Be3ref enno lle addayto ento ka falastiniye ma mara’ 3a ras 7ada abel w lle marrayte fe ente b7ayetek be Lebnen ma ken hayen abadan, bass halla’ kawnek em w fe mas’ouliye be ra’btek…. be3ref eno kel wa7ad menna byekhod nasibo men haldenye w l-adar maktoub 3aljbin…
  Fe3lan mo3jabe jeddan be hal-jer’a lle mawjoude dekhlek w bhannike men kel albe 3layha w allah y’awike w y’awe kell l-nes lle metlek….Lnes lle metlek lle be’emno bel7a´ w bekef7o bel7ayet le ajlo… la ajl hayde lsefa bkennelek kell l-e7teram – 7atta enne ma be3rfek shakhsiyan , bass ella me yeje yom 🙂

 11. Bra att sådana här filmer kommer ut. Folk behöver få veta hur israeliska soldater beter sig (amerikanska sådana i Irak är inte bättre).

  Den där skytten hade som klart syfte att handikappa pojken. Jag gissar att han inte bara siktade på benet, utan på knäet. Trasar man sönder ett knä på en person så blir personen invalidiserad för livet.

  Det vidriga var den kallblodighet med vilken israelerna skadade den helt lugna och ovetande pojken. De där är inte människor, de är kräk. De är rena svin!

 12. ”Vi har gjort en omfattande portscan av jinges och din…”

  Låter som en finnig tonåring.

  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
  % Information related to ‘87.106.64.0 – 87.106.79.255’

  inetnum: 87.106.64.0 – 87.106.79.255
  netname: SCHLUND-CUSTOMERS
  descr: Schlund + Partner AG
  country: DE
  admin-c: UI-RIPE
  tech-c: UI-RIPE
  remarks: INFRA-AW
  remarks: in case of abuse or spam, please mailto: abuse@schlund.de
  rev-srv: nsa.schlund.de
  rev-srv: nsa2.schlund.de
  rev-srv: ns.ripe.net
  status: ASSIGNED PA
  mnt-by: SCHLUND-MNT
  source: RIPE # Filtered

  role: Schlund NCC
  address: 1&1 Internet AG
  address: Brauerstrasse 48
  address: D-76135 Karlsruhe
  address: Germany
  remarks: For abuse issues, please use only abuse@oneandone.net
  phone: +49 721 91374 50
  fax-no: +49 721 91374 20
  admin-c: SPNC-RIPE
  tech-c: SPNC-RIPE
  nic-hdl: UI-RIPE
  abuse-mailbox: abuse@oneandone.net
  mnt-by: SCHLUND-MNT
  source: RIPE # Filtered

  % Information related to ‘87.106.0.0/16AS8560’

  route: 87.106.0.0/16
  descr: SCHLUND-PA-5
  origin: AS8560
  mnt-by: SCHLUND-MNT
  source: RIPE # Filtered
  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Till en början kan du Rawia ta kontakt med Schlund + Partner AG – maila till abuse@schlund.de och berätta om händelsen. Och så klart en polisanmälan.

  Och att fegisen ens har mage att kalla sig för Barush Goldstein! Lika osmakligt som att kalla sig för Hitler. Där ser man vilken nivå zionisterna ligger på.

 13. Kerstin, det är precis det jag förstod också, att de vill trasa sönder knäskålen och göra honom handikappad. Men han missade tydligen för jag såg killen stå och tala till aljazeera.

 14. Ilham, nej, jag är inte rädd för dessa kräk!

 15. palle, han har redan kallat sig Hitler men de kommentarerna raderade jag 🙂

 16. Sedan är talet om portscanning bara tomt prat.

  På vaddå? Webbhotellen? Eller menar de hemdatorerna? 🙂

  Det är bara amatörer som surrar så.

 17. Vad han själv berättat så fick han order att skjuta av sitt befäl. Han valde då själv att skjuta mannen i foten. Huruvida det stämmer eller ej vet jag inte.

 18. Lustigt!! Borde inte palestinierna bli mer förbannade när sådana saker avslöjas???
  Nej just de, de (sionisterna) vill fortfarande verka FROMMA för omvärlden!! Ni har blivit så inne i helvetet avslöjade och kan inte länge försvara er med mera lögner!! Nu syns era riktiga jag, och den är inte så mänsklig!! Fy fan vad äckligt!!

 19. Iham! ”Känner” jag rawia rätt så njuter hon av att retat dessa idioter! Och det gjorde hon med hjälp av ren fakta! Hon har speglat den riktiga verkligheten som sionisterna har försökt att dölja i decennier! Och som du ser o läser, har de inget att sätta emot, förutom löjliga och barnsliga hot!

  Min reaktion när jag läste ”Barush Goldstein” blev: HA HA HA FJANT! 😆 😆 😆 😆

 20. Nej, moe, jag njuter faktiskt inte av sånt. Men man kan inte vara rädd för tjuvar som stulit ens land och gjort en till flykting och fortsätter att stjäla land än idag. De är tjuvar och det enda man kan känna för dem är FÖRAKT!

 21. […] SvD1 DN12 it Svensson/Serbien Rawia/Israel Anna W/Israel […]

 22. Kan inte nån bara avslöja namnen på de där sionist svinen som går omkring och skriver skit och hotar på rawias o jinges bloggar?
  Rawia b3atile ismon bil mejl, maykilik fiker!

 23. Hej
  Blir det ingar fler inlägg, jag har inte sett något sedan igår.
  Men Jinge är det fart på. Han

 24. Strunta i dem kära Saifullah. Jag hade ett långt samtal med polisen igår och idag tillbringade jag på äventyrsbad.

  De har hotat att komma hit hem till mig och det har jag kanske inte så hemskt mycket emot?

 25. Jo, det kommer att bli många många fler inlägg, herr skit! Jag har bara semester nu och tar det lugnt. Måste hinna ha lite kul istället för att bara vada i den israeliska rasismens kloaker 🙂

 26. Ok jag förstår, men som försäkring kan jag säga bara om det händer Rawia eller Jinge nånting, om de även skulle falla från en stege eller nåt…så lovar jag att ingen av de går säker!

 27. Tack Saifullah ! Jag tänker inte falla från någonting och gör jag det så är jag inte bättre än folk i södra Libanon eller i Palestina 🙂

 28. Saifullah:
  Det är ju vänligt av dig att ev vilja skydda Rawia, men när du hotar att ”hämnas” den som ev. skadar henne, så gör du dig skyldig till olaga hot och och dessutom beter du dig odemokratiskt. Det är inte så man löser sådana här problem i ett civiliserat samhälle. Där låter man rättssystemet ta itu med sådana personer som hotar eller skadar andra. Man tar inte rättvisan i egna händer. Det är detta som gör att man kan undvika situationer som den i Israel/Palestina.

  Om Israeler inte saboterade palestiniernas institutioner så att man där kunde ta hand om de enstaka galningar som begår terrordåd mot Israel, så kunde det kanske utvecklas förnuftigt i området. Men det vill inte Israels toppolitiker, därför ser dessa till att det inte ska gå att regera Palestina enligt normala demokratiska regler.

  Så Saifullah, när eller om du befinner dig i Sverige, hota inte med vedergällning. Sådant uppskattas inte här. Hota med polisanmälan istället och låt det demokratiska samhället agera mot sådana här typer. Om alla ”tar rättvisan i egna händer” så får vi anarki och inbördeskrig i förlängningen.

 29. Tack Kerstin,

  Jag satt just och skrev mail till Saif när jag såg ditt kommentar. Du uttrycker det så mycket bättre än jag så nu får det här vara det svar han får.

  Jag råkar känna till att Saif är mycket ung och är just nu väldigt upprörd för saker som händer i Libanon. Men det är vad jag har förstått en mycket förståndig kille.

 30. ” nazismen trycker på…”
  dom kommer att krossa sig själva i all sin ondska och lämna mycket ågren efter sig för naturlagarna säger att så mycket hat för egen vinnigs skull och utan anledning som zionisterna står för det blir bara skam och nederlag in the end

 31. Kerstin får vara försiktig när han talar om Sverige som något speciellt jämfört med resten av världen. Det många svenskar som talar om vedergällning här, dödsstrafförespråkarna är många. Och nog f-n har man sett svenskar snacka om att söka upp lapplisor och spöa upp dem.

  Däremot kan vi konstatera att svenskar inte gillar tal om vedergällning när en utlänning säger dem. Då ses de som något specifikt utrikiskt.

  Sanningen är att det är ett dåligt fenomen, både då det framförs av svenskar och andra. I alla fall så länge lagstiftning och rätt fungerar. För alla medborgare.

 32. Saifullah:
  Det är ju dessvärre så att sådana där hot är rent kontraproduktiva för palestinierna och deras sak, här i Sverige. De får bara en massa svenskar att säga ”Se där, deras kultur är krigisk och antidemokratisk, en sådan där hemsk hederskultur, vi ska inte ha dem här”, och att anse att de israeliska judarna har rätt när ”de inte vill ha araber i sitt land”.

  Det finns svenskar som hotar andra, som misshandlar och dödar andra, som det finns överallt i i världen, men dessvärre, fördomar fungerar ju så att den som hyser sådana lätt ser felen hos en annan grupp men inte hos sina egna och att de generaliserar lättare om andra grupper än om den egna.

  Bara för att Anders Eklund mördade Engla, så säger ju ingen svensk att ”se där, sådana är vi svenskar”. Men om en invandrare gör sådant så säger många direkt ”se där sådana där är de, invandrarna”.

  Den tredje sidan av saken, även den väldigt dyster, är ju att rättssamhället Sverige inte är perfekt, långt därifrån, och att det straffar invandrare mycket hårdare och oftare än det straffar svenskar. Men det får man försöka bekämpa genom att kritisera rättssystemet, polisen och domstolarna för att försvara de demokratiska värdena här.

  Så min kommentar ovan var inte menad att vara illvillig, tvärtom.

 33. Håller med, Kerstin, och det är därför det blir alldeles felaktigt att specifikt hänvisa till ”i Sverige” och vad ”svenskar” gillar och inte gillar. För en del svenskar gillar vedergällning och dödsstraff, andra inte. Man måste alltså vara försiktig med sitt ordval.

  Och det som gör att vi kan undvika situationen Israel/Palestina är helt enkelt att vi inte är ockuperade, Inte något om rättvisa i egna händer. Snarare är det senare en följd av det förra. Även där blir ordvalet konstigt.

  Gällande att tänka på vad man säger.

 34. Hampuz:
  Jag hade inte sett din kommentar när jag skrev den förra (min andra kommentar ovan) och du hade inte sett min senaste gissar jag. Vi är nog helt överens annars och jag tror att du förstår att jag inte menar ”alla svenskar” utan att jag talar om ”många svenskar”..

  För visst är det som du säger, så att det finns svenskar som vill återinföra dösstraff och har idéer om personlig hämnd, men vårt politiska system tillåter inte det senare och omfattar inte dödsstraff, vilket var vad jag syftade på – och givetvis just för att vi inte är ockuperade bl.a. Det säger jag redan i min första kommentar ovan – eller hur?

  Där syftade jag just på detta: Det går inte att upprätta en rättsstat när en ockupationsmakt, Israel i det här fallet, förhindrar att man gör det, och förhindrar det just för att ha anledning att slå till hur man vill mot de ockuperade, och för att få ”det egna judiska folkets” acceptans för detta, genom att man har något att peka på, som upprör detta folk och som ”måste bekämpas” (terrorism). Men för toppolitikerna och de fanatiska sionisterna i Israel handlar det framför allt om att kunna stjäla palestiniernas land – bit för bit dels genom att döda av dem som protesterar, dels genom att försöka fördriva de övriga genom terror mot dem.

 35. Obsalut medhåll!

 36. PS:
  Hur skulle det ha sett ut om Sverige hade bombat Helsingfors sönder och samman när en finländare kom över till Sverige och dödade flera personer? Så gör inte civiliserade stater helt enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: