Dagen friar mördaren, och trampar på offret

 

Israeliska armén trängde in i Beit Hanoun i gryningen igår, med 15 stridsvagnar och 2 bulldozrar, och kidnappade minst 60 personer bland dem en pressfotograf. Man hade beordrat alla män mellan 16 och 60 år att samlas i torget. Därefter tvingades dem in i lastbilar som körde mot den israeliska gränsen. En märklig timing med tänke på att Desmond Tutu besökte Beit Hanoun igår tillsammans med en delegation från FN:s Råd för mänskliga rättigheter för en utredning av masskarn som israeliska armén begick där i november 2006, då 19 personer från en och samma släkt, al-Athamena, dödades då deras hus bombades med 14 granater när alla låg och sov.

3-5 palestinier har dödats i Gaza dagligen den senaste veckan.

Desmond Tutu fördömer världens tystnad och delaktighet i belägringen av Gaza. ”Världsamfundets tystnad och delaktighet skämmer ut oss alla”.

Men skammen stannar inte där. Avhumaniseringen av palestinierna slår alla rekord. Massakern i Beit Hanoun påstås vara ett misstag så som ALLA israeliska massakrer som man inte kunnat skylla ifrån sig, erkänner man, men som misstag. Israelerna dödar inte med flit. Tidningen Dagen skriver idag en hårresande historia om att det ökända barnet, tolvårige Muhammad al-Durra som avrättades i sin fars famn, var en bluff. Palestinierna själva sköt Muhammad, eller araberna, som israeler och deras försvarare säger.

Dagen skriver inte ett ord om Desmond Tutus och FN:s delegationens besök. Men den avhumaniserande, förnedrande versionen av avrättningen av ett barn, som beskyller palestinierna för tusende gången för att döda sina egna barn, det skriver Dagen om. Fy Skam för Dagen och hela dess redaktion. Man sparkar inte på dem som ligger. Man försvarar inte mördare och beskyller offret. Där går gränsen för allt vad moral är. Och det förtjänar inte ens ett svar. För hade barnet varit svenskt, hade en sådan artikel varit helt överflödig. Men barnet är palestinier, mörkhyad arab och muslim…

Dagen friar mördaren och trampar på offret… Arne Lapidus återgår till sin gamla bana.

Vem vet, det kanske är så att den skottskadade pappan själv mördade sitt barn? Så som det valsat i pressen i åratal att palestinska mördrar slänger sina barn framför israeliska stridsvagnar? En israelisk blogg hävdade nyligen att palestinierna mördar sina barn för att få fina pressbilder. Man kan bara skaka på huvudet. Det kan bara handla om sjuka människor som aldrig hållit ett barn i sin famn…

Maan BBC NEWS Dagen  DN Dagbladet

 

Annonser

14 svar

 1. Det handlar inte om att de inte hållit barn i sin famn. Det är ju det som är det otäcka. Det är rasism och hat, ren och skär.

  Men att massakern skulle vara ett misstag är inget nytt. Det har man hävdat om allt. Dagens Israel kom nästan till så till och med. Palestinierna gav sig av på grund av arabländernas invasion och på så vis frivilligt.

  Israel hade bara tur som fick mer mark, fler byggnader, större yta.

  Men det är väldigt nonchalant av Israel att helt ignorera Tutu.

  Lögnaktiga historier om palestinier har man ägnat sig åt förr.

 2. Problemet Uffe är att israelerna inte läser sina egna främsta forskare, historiker och författare. Folk hävdar faktiskt fortfarande just att det var ren tur att de fick mer mark, fler byggnader och större yta. Trots alla bästsäljare av nya israeliska historieforskare som kartlagt minst 80 större massakrer på palestinier 1948.

  Och israelerna nonchalerar Tutu och hela den delegation han har med sig för att man sitter på sina höga hästar och tror fortfarande att man inte kommer att bli ställd inför rätta. Men det är faktiskt inte sant. Förr eller senare kommer större delen av Israels ledare att inte kunna åka utomlands för det ligger en massa anmälningar om krigsbrott mot dem.

 3. Bör naturligtvis nämnas att Dagen, som andra tidningar och lobbyister, övertolkar det franska domslutet.

  Det enda som konstaterades i den franska domstolen var att det inte gick att fälla Phillipe Karsenty för förtal. Han handlade i ”god tro” när han kom med påståenden han inte kunde bevisa. Inget ställningstagande gjordes om huruvida fransk TV:s reportage var sant eller falskt.

 4. Hampus, när det bombas och skjut är det inte lätt att registrera allt.

  Jag har en släkting som bar på sin döda bebis tills den stelnat. Hennes andra barn var skadade och när hon till sist tänkte på bebisen hon hade på armen, såg hon att han var död, att ett stort granatsplitter satt i hans rygg.

  Fotografer och journalister är människor också. De vänder kameran åt ett annat håll och plötsligt händer något fruktansvärt. Det betyder inte att pojken sköts av sina egna.

  Just när helvetet rasar, väljer inte folk att skjuta på sina egna. Inte på sina barn. Bara sjuka, genomruttna hjärnor kan komma på en sådan tanke.

 5. Jag vet inte riktigt om jag förstått detta rätt.

  Påstår någon att Muhammed al-Durra blev skjuten av sin egen far? Om något påstått detta så är det bland det sjukaste jag hört. Alla människor har brister, så även vi araber, men vi dödar förfan inte våra barn!

 6. Youssef, det här är inte första gången som dessa rykten cirkulerar om Muhammad al-Durra. Man säger inte att han dödades av sin far direkt utan av andra palestinier i närheten.

 7. Värre, Youssef och Rawia. De påstår att Al Durra aldrig blev skjuten. Att det är ett falsarium. Att det är folk som låtsats bli skjutna i syfte att demonisera Israel.

  Det är alltså värre rykten den här gången.

 8. Bör också nämnas att det är journalisternas facktidning som började sprida misstolkningen av den franska rättegången i Sverige.

 9. Det där med att han inte alls blev skjuten vill jag inte ens ta till mig!!

  Så jävla hemskt! Skulle ett helt samhälle ljuga? Barnet hade föräldrar, grannar, skola, lärare, klasskamtater, läkare… Tror de att folk kan ljuga i tusentals? Och var det inte en svensk filmare som intervjuade Muhammeds föräldrar efteråt?

  Usch!

 10. Karl! Du åker direkt in i spamfiltret! Folk som försvarar barnamord är inte välkomna här!/ Rawia

 11. Det gick lika långt som att påstå att judarna själva har åkt till gaskammare för att få omvärldens uppmärksamhet.
  Vad är man i så fall..?
  Ja, självklart judehatare o förintelsens förnekare.
  Men vi ser att hatet från den andra sidan är legitimt i debatten.
  Skrämmande.
  Skrämmande att människor inte skäms.

 12. Grejen är ju den att många faktiskt blir antisemiter snart. Vem har respekt för ett folk som utför etnisk rensning, massmord, apartheid, konstanst ljuger och hela tiden krigar?

 13. Youssef, de som ljuger och mördar gör det för att de är israeler, bor på stulen mark, i en stat som fördrivit ett helt folk för att få plats och makt. Det har inte med deras semitism att göra och därför är antisemtismen helt obefogad. Du är semit själv också dessutom 🙂

 14. Ja, jag är semit, men ordet ”antisemit” används som bekant för att beskriva en person som är negativ mot det judiska folket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: