Richard A. Falk, ännu en persona non grata i Israel

latuff10_55.jpg

Latuff 2007

Richard A. Falk är mannen som kommer att efterträda sydafrikanen John Dugard som specialutredare av israeliska aktiviteter på ockuperad mark, när denne lämnar sin post i juni i år. Richard A. Falk är en världskänd och respekterad professor i internationell rätt. Han är amerikansk jude och har uttryckt sina farhågor för en ”palestinsk förintelse” i flera sammanhang. Han har inte heller varit rädd för att hävda att Israels framfart i Gaza som jämförbart med nazitysklands och att Israels kriminella behandling av palestinerna även stöds av ”2000-talets ledande demokratier”.

Men varken israelerna Här eller amerikanska republikaner Här är särskilt nöjda. UNHRC kan inte ha det lätt. Det kan inte vara så gott om proffessorer i internationell rätt som kan tänkas stödja ett land vars högsta religiösa ledare, Rabbi Eliyahu, fäller idag ett uttalanden som: En judisk pojke är värd mer än 1000 araber.

”The Talmud states that if gentiles rob Israel of silver they will pay it back in gold, and all that is taken will be paid back in folds, but in cases like these there is nothing to pay back, since as I said – the life of one yeshiva boy is worth more than the lives of 1,000 Arabs,” added Rabbi Eliyahu.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Annonser

3 svar

  1. Israel börjar visa sitt verkliga jag för omvärlden. Den fula trynet blir tydligare och tydligare. Nu syns det som araberna har sett i 60 år! Anledningen är nog att USA har tillräckligt med skit att att dölja själva att de har inte tid och ork att dölja Israels också!

  2. Moe,

    Skillnaden idag är att Israel är inte nödagad att ljuga och sminka sitt rätta ansikte. De tänker genomföra sitt projekt med att kraftigt reducera antalet palestinier och ta återstoden av palestinskt terrirorium medan de är förvissade om att ingen kommer att lyfta ett finger för att stoppa dem.

  3. […] och Klass 9A av Maja, skrämmande fakta om svenska friskolor av Ilse-Marie, mellanösterndosen av Rawia Morra samt finsk inrikespolitik av […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: