Israeliska soldater har rånat och plundrat

hnyah_07.jpg

 

En palestinsk dam i sjuttioårs åldern sitter på tröskeln till sitt förstörda flervåningshus och gråter. Flera av hennes barn och barnbarn har dödats, två av dem fick ligga och blöda i ett helt dygn innan de dog. Ambulanserna var i kontakt med familjen som vädjade till soldaterna. Men de fick inte köra fram.

En annan familj fick sitt barn skjutet. De vädjade i 12 timmar om att få komma fram till honom och trösta honom medan han dog, med det fick de inte. De stod tio meter från och försökte be för pojken och trösta på avstånd.

Men, folk berättar, den gamla damen inklusive, att medan israeliska soldater ockuperat deras hus och hållit dem gisslan, gick de även runt och stal allt av värde, pengar och guld i första hand. Kvinnorna fick ta av sig sina smycken…

Israelerna må vara stolta över sin armé idag!

Gaza bombas igen ikväll! Nu är vi uppe i 120 döda sedan i ondsgas och 350 skadade…

Dagen Politiken Dagbladet DN1 DN2 SdS SvD SvD1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Annonser

8 svar

 1. Är du förvånad Rawia?

 2. Ja, moe, Jag är förvånad.

  Israeliska soldater har alltid stulit, rånat och plundrat. Men den här gången var det annorlunda. När man ser att köttslamsor de lämnat efter sig, alla ödelagda familjer och liv… man undrar ju: Hur i helvete hade de tid att ta deras värdesaker? Smycken och pengar? Blev inte de själva upprörda av alla denna förödelse och död? Det var ju ingen vanlig promenad genom ett palestinsk kvarter…

  Jag kan inte förklara mer…

 3. 4 av dem skadade palestinier som kördes till Egypten igår har avlidit i egyptiska sjukhus.

  Dödssiffran för Gaza är nu uppe i 124.

 4. Bra logg, även om jag inte gillar den hårda verbala arsenalen så förstår jag den, mer än väl. Om du vill kan du kolla in mitt inlägg på samtidsforum.wordpress.com som heter 57 mot 1. Tyvärr är det mer än 57 nu… och då talar jag palestinska dödsoffer… välkommen. Och stå på!

 5. Och förresten… har skrivit lite om Vilks också…
  samtidsforum.wordpress.com

 6. […] Borgarmedia: SVD1, DN, PDK, Dagen1, Dagen2 Bloggat: Jinge, Motbilder, Rawia Morra1, Rawia Morra2, Paolo Pissoffi, Claeskrantz Läs även andra bloggares åsikter om USA, Condoleezza Rice, […]

 7. Hur svarar man på den som tycker att Gazaborna förtjänat detta genom att skjuta raketer mot Israel?

 8. Mona, det är inte Gazaborna som skjuter raketer utan några organisationers militära grenar.

  Det har i flera år varit så att israel dödar medlemmar ur dessa organisationer plus en massa andra och då hämnas dessa organisatioer genom att skicka iväg raketer.

  Det är egentligen galet alltihop för Israel har inte rätt att avrätta folk från dessa organisationer utomrättsligt och faktiskt så har varje ockuperat folk rätt att göra mostsånd med alla tillbuds stående medel.

  Om raketerna är en vettig form av motstånd vet jag inte. Däremot så tycker jag att med sin blockad och sin utsvältning av befolkningen gör det svårt för de flesta människor att fördöma raketebeskjutningarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: