Bakom varje dörr, en hemlighet

1188975538.jpg

Ett gammalt turkiskt smycke 

Då och då kommer de. Roliga historier om udda familjer som försöjer sig genom brottslighet. Det är ingen som låtsas vara död medan frugan har roligt med någon annan den här gången. Nej, nu handlar det om mamma, pappa, barn. En konstnärlig familj som under hela tjugo år lurat inte mindre än KONSTKÄNNARE på förfalskad konst. Fadern 84, modern 83 och sonen 47 när domarna kommer. Hur blir man en sådan familj? Börjar det vid läxläsningen? Nu, mitt barn ska jag lära dig att lura världen? Det tragiska är att sonen verkar vara en mycket skicklig konstnär. Hade han satsat på att förvalta sin gåva på ett hederligt sätt hade han kanske varit ett världsnamn idag. Fast det är han ju… på sätt och vis… 13 miljoner har familjer tydligen tjänat på sina konstkupper. Inga hisnande summor i den världen, kan jag tänka mig, men ändå…

DN: I grannskapet där familjen Greenhalgh bodde i ett enkelt, kommunalägt hus var ”konstnären” Shaun Greenhalgh känd som, just det, ”konstnären” – eftersom han brukade förfärdiga statyer i antik grekisk stil som han ställde ut på gräsmattan till försäljning.”Underbara statyer som man kunde pryda trädgården med”, sade en av familjens grannar till The Guardians utsända, på plats häromdagen för att knacka dörr i området. 

Men familjen har trots allt kort stubin, DN igen: Reporten knackade även på hos familjen Greenhalgh. Svar kom inifrån huset:”Gå iväg – eller jag skickar hunden på er!”

 DN
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: