Kejsaren har skitit på sig

1200871884.jpg

En tyst värld

Igår natt vaknade jag och kunde inte somna om. Jag slog på teven och det var just några minuter innan han, Bush, skulle hålla tal. Några experter, araber och amerikaner satt i arbiska Aljazeeras kontor i Washington och diskuterade vad kan det talet ha för betydelse. De flesta ansåg att det saknade betydelse helt för dagen. Att det förmodligen var riktad till de som skriver historia.

När jag hade lyssnat ett tag tyckte jag inte att det var riktat till några förståndiga människor över huvud taget. När han talade om sjukvård för alla, såg Hillary Clinton ut som en staty. När han talade om skattesänkningar tyckte jag att det var dags att någon sa ifrån. Men nehe. Han fick mala på. Var pengarna skulle tas ifrån för att sänka skatten sa han inte.

När Bush talade om en palestinsk stat, slog det lock för öronen. Var i helvete ska den ligga? Undrade jag med ett skratt. Jag ville verkligen somna om. Men det dröjde. Det var fullständigt barockt att se alla dessa högtuppsatta amerikaner resa sig var sjunde sekund och applådera för sådant strunt som kom ur presidenten mun. Några, bland dem Ted Kennedy och Barak Obama, snålade på applåderna men de flesta höll takten ordentligt.

Samma sak känner jag idag när jag slött ögnar igenom det som skrivits:” Det var dock tydligt att Bush funderar på hur han kommer att framstå i historieböckerna och att han tänkt lägga mycket tid på Mellanöstern i år.”

– ”Tiden har kommit för ett demokratiskt Israel och ett demokratiskt Palestina att leva sida vid sida i fred.” Ja, så skriver SvD faktiskt utan blinka. Och jag undrar hur länge ska vi vänta innan någon skriker: Kejsaren är naken och har skitit på sig!

Nåja, det kanske var bara en obligatorisk ceremoni för amerikanerna. Men det kan vara nyttigt att komma ihåg att deras president har gjort världen till ett ondare och otrevligare ställe. I MÖ stödjer Bush bara skurkar och diktatorer. De två länder som han utsett till sina huvudfiender är Iran och Syrien. De två länderna som är absolut ensamma om att vara självförsörjande när det gäller mat. Syrein importerar endast tio procent av det man konsumerar men däremot exporterar man en massa vete och annat vilket jämnar ut sig. Iran däremot behöver inte importera någon ting om de inte vill det. Till skillnad från alla länder vars ledare dansar efter Bush pipa och vars befolkningar skull svälta vid minsta störning i kommunikation eller klimatförändringar.

SvD DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Annonser

4 svar

 1. Att du angriper USA är förståeligt. Att du försvarar Iran och Syrien är det inte. Det är väldigt osildariskt med människorna som bor i dessa förtryckarregimer….

 2. Ja det var väldigt nytt aron. De (som bor i dessa länder) kanske skulle trvias bättre av att ockuperas av Israel och USA? Palestinierna och irakierna har nog väldigt kul idag? Är det något som du inte begriper Aron?

  Skulle det vara solidariskt att hetsa så att dessa länder blir bombade med atombomber? Är det så man tänker när man uppfrostras i en sionistisk miljö?

  Jag publicerar denna kommenatar därför att du har ansträngt dig och bytt ip-adress och postadress. Kommer du med fler faschisitiska åsikter så åker du dit igen!

  Jag kan bara avsluta med att dessa regimer är inte roliga. Men de är hästlängder från den israeliska regeringen och massmördaren Bush! Vad jag vet så är varken Assad eller Ahmadinejad vanligt förekommande i diskussioner om folkmord. Till skillnad från dina hjältar…

 3. aron, kan förstå att du har en skev bild av mellanöstern, men jag har bott i syrien och genom att jag känner till det syriska folket i sig, så vet jag att majoriteten har en posetiv inställning till Presidenten. Jag besöker syrien varje år och har regelbundet kontakt med kompisar därifrån, har aldrig hört någon större kritik mot styret.

  Vad har du emot syrien förresten??

 4. Han har ockuperad syrisk mark som han inte vill lämna tillbaka, Zeeen.

  Jag tror att syrierna idag sluter sig bakom regimen hårdare än någonsin därför att man förstår att det finns planer på att angripa Syrien. De vill inte ha ett nytt Irak hemma hos sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: