Vad nu då?

arrest.jpg

Israelisk soldat och hans mänskliga sköld, en palestinsk pojke

Det är inte för inte man nu börjar bli pranoid. USA, notoriska sabotörer av FN:s och Säkerhetsrådets resolutioner för Palestina, jobbar nu på för att driva igenom en resolution i samma FN:s Säkerhetsråd. Vad har nu Abbas lovat eller gått med på egentligen? Vad är det man vill få fäst på papper om inte något som gör alla andra tidigare FN-resolutioner meningslösa? Om inte makulerar dem helt och hållet?

Det är mycket som står på spel. Erkännandet av Israel som judisk stat misstänker jag. Det är något som det palestinska folket vägrar gå med på kategoriskt för det skulle innebära att restan av dem, de 1.5 miljoner palestinier som bor kvar i sina byar och städer, inne i det som är Israel idag, kommer att fördrivas. Det innan man sett konturerna av den slutgiltiga skepnaden av det som påstås ska bli en palestinsk stat genomborrad av stora bosättningar fulla med odrägliga faschistoida typer som kommer att beröva det varje chans till normal existens. En palestinsk stat som kommer att leva på 30 procent av sina reserver av dricksvatten för Israel stjäl de restrerande 70 procenten. En palestinsk stat som inte har tillräckligt med mark över för att odla sin egen mat eller erbjuda bostäder. Och så de över 6 miljoner flyktingar som ännu inte fått sin rätt att återvända hem erkänd.

Och FN och Säkerhetsrådet kommer säkert att rösta igenom eländet. För även där är det ju USA:s och Israels vilja som styr. Och även där betraktar man Abbas som allena representant för det palestinska folkt trots att han inte representerar mer än sig själv och sina egna, köpta lakejer.

I värsta fall, kan det vara så att det slutgiltiga sveket mot palestinierna håller på att fullbordas. Men, det sveket kommer att vara ett svek mot alla som befinner sig i MÖ. För det kommer förr elle senare att leda till ett krig där enbart den ena sidan överlever.

DN  SvD  Dagen  GP

Annonser

3 svar

 1. […] varfr skulle de gra det nu? Det handlar sannolikt om att p ett eller annat stt manvrera ut palestinierna helt och hllet. Ngot annat kan inte jag tnka mig. Har mjligen Mahmoud Abbas slt palestinierna? Ls Rawia Morras blogg! […]

 2. Varför har palestinier inte satsat på att gräva brunnar själva, odla upp öken med lössjord, ordna skolor, hälsovård, infrastruktur, skapa ett fungerande samhälle?
  Som jag ser det lever palestinier för fiendeskapet mot Israel och av de sympatier de erhåller för den repression de drabbats av men till stor del själva orsakat.

 3. Ursäkta marie, vad vet du om den saken du kommenterar?

  Jag kan bara börja med att tala om att de inte får borra egna brunnar för ockopationsmakten. Deras ögna brunnar fylls igen av ockupationsarmén och områden som är vattenrika, Jordandalen exempelsvis, är så gott som helt etniskt rensat trots att det tillhör de områden som ockuperats 1967 och borde lämnas helt av vattentjuvarna efter en fredöverenskommelsen. De stjäl vatten som de slösar bort på sina gräsmattor medan folk törstar.

  Palestiniernas institutioner bombas sönder ständigt av ockupationsarmén inklusive sådana som har byggts för svenska pengar! Läs på är du gullig!

  Läs på själv. Du kan använda dig av google 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: