Indonesien planterar: 79 miljoner träd

lake_toba.jpg

 

Medan de flesta av oss känner förtvivlan växa för varje dag över klimathotet, handlar andra. En av de mest positiva nyheter jag läst i detta sammanhang är att Indonesien nu sätter igång och planterar hela hisnande 79 000 000 träd.

Det är oerhört positivt av ett land som inte räknas till världens rikaste precis. Det är inte många som skulle protestera om jag säger att Indonesien har inte heller gjort sig känt som en av de största miljöbovarna. Och medan vi undrar vilka av de förfärliga scenariorna som forskarna presenterar ligger närmast sanningen, och medan vi undrar om det stämmer att vår planet kommer att bli en torr öken eller om förmörkning och långsammare avdunstning kommer att råda, gör Indonesien det enda rätta just nu i väntan på lösningar som minskar kolidioxidutsläppen. Och medan världens rikaste länder lägger ohyggliga summor på krigsindustri och krig, visar Indonesien att om viljan finns, så går det att göra saker.

Aljazeera.net  DN1 DN2 DN3

Ett svar

  1. […] Bloggat: Jinge1, Arbetarens klimatblogg, Rawia Morra, Jinge2 Borgarmedia: UNT, DN1, DN2, DN3, AB Andra bloggar om: Vindkraft, Etanol, Miljö, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: