Muhammad kommer inte hem!

negevfangelset.jpg

Muhammad Ashkar som dödades igår natt av vakter i Negevfängelset var inte deras första offer av samma familj. Hemma vid begravningen satt hans bror Lo’ay, förlamad på grund av ryggradsbrott som han fått under tortyr i ett israeliskt fängelse (som i bilden nedan). Han talar i mobilen med någon och kommenterar premiärminstern Salam Fayyads krav på en internationell utredning av det som hände i Negevfängleset. Lo’ay säger: ”Vad ska det vara bra för? Skulle någon ställa Israel till svars? Gud allena förmår göra det!”

Vid sidan av står Muhammads son och gråter. Han är två år och gråter nog därför att alla andra gör det. Han är för liten för att förstå det som pågår kring honom. Den unga frun är helt tillintetgjort. Hon hade räknat dagarna. Muhammad hade 50 dagar kvar att avtjäna av sitt fängelsestraff.  

Hans mor berättar att hon fick se honom på sjukhuset. Hon säger att en bit av hans huvud var borta, vid högra tinningen. Att en annan kula hade gått in bakom vänstra örat. Trots att han var död, låg han med händer och fötter bundna vid sängen.

Guivara al-Budairi från aljazeera avslutade sitt reportage med att visa var Muhammad kommer att ligga. Begravningsplatsen ligger alldeles intill familjens hus. Nu måste familjen passera hans grav varje gång de går ut eller in.

 

torture.jpg

 

Annonser

3 svar

  1. Det hjälper inte att jag sitter hemma och är rasande på USA:s politik och svenskt medlöperi – men jag önskar att det gjorde det.

    Det finns inte ord.

  2. Kerstin,

    Förr eller senare hjälper det. I Palestina blev det demonstrationer i Ramallah och Jerusalem bla och alla 11000 palestinska fångar hungerstrejkade igår.

  3. […] Kllor: DN SvD HD SvD2 Rawia Morra […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: