Hariri och Hyckleriets högborg

Sulaiman Franjieh
Det jag inte visste, är att alla i Libanon känner till Fath al-Islam. De enda som inte vågar tala om dem är folk från Nahr al-Bared. Av förståeliga skäl.

En bland många andra som lade alla korten på bordet när det gäller Fath al-Islam är den före detta parlamentarikern Sulaiman Franjieh. Hans version var densamma som jag hört av vanliga människor som inte vet mer om saken än det de sett, hört, läst och tänkt. Skillnaden är att Franjieh är en partiledare och en av de riktigt insatta i läget i Libanon.

Det visade sig att Fath al-Islam är en ganska penningstark organisation som har en hel del lägenheter i Tripoli i norra Libanon. Deras löner har från början betalats ut av Bank Med som i sin tur ägs av groupe Méditerranée, som i sin tur ägs av släkten al-Hariri.

Så, Fath al-Islam har kanske ingenting med den riktiga al-Qaida att göra. Finns inte al-Qaida i Libanon då kan man rita en egen.
Kärnan i Fath al-Islam är före detta grova brottslingar som släpptes ut från fängelset i samma amnesti som möjliggjorde frisläppandet av Doktor Samir Jaajaa, eller mer känd som Slaktardoktorn i Libanon.
Så, släkten Hariri, som hade skapat Jund al-Sham i flyktinglägret Ain al-Hilwe, ligger även bakom Fath al-Islam. När Jund al-Sham kördes ut från Ain al-Hilwe var det Bahia al-Hariri, Saad Hariris faster, som gav dem pengar att köpa bostäder för i staden Saida.

Det är bara släkten al-Hariri som vet vad syftet med dessa terrororganisationer är.
Samtidigt bor den före detta presidenten Chirac i Hariris våning i Paris, och har lyckats genomdriva ett beslut i FN:s säkerhetsråd för en internationell domstol för att utreda mordet på Rafeeq al-Hariri, medan man aldrig brytt sig om att 100 000 libaneser har gått åt, och många av de ansvariga för deras död styr i detta ögonblick åter i Libanon. Kommer t.ex. Någonsin Samir Jaajaa att ställas för svar för sina massakrer och mordet på den dåvarande premiärministern Rachid Karameh? Något som han fälldes för i en libanesisk domstol?

För att återgå till Fath al-Islam, det har visat sig att de allra flesta medlemmarna där är libaneser, andra kommer från Jemen, Saudiarabien, Jordanien, Bangladesh och så vidare och så vidare…
Inte en enda av dem som hittills dödats av Fatah al-Islams medlemmar har palestinsk ursprung.

När Bank Med inte betalade ut deras löner i tid, gick de och rånade den, för de är bankrånare och mördare från början. När den Libanesiska armén skickades ut för att sätta dit dem, gick andra grupper ut under natten och slaktade ett antal libanesiska soldater medan de sov i sina tält.
Så, jag undrar om hyckleriets högborg, FN:s säkerhetsråd, kommer någonsin att ställa Saad och Bahia Hariri till svars för dessas död och för de oskyldiga civila som dödats i Nahr al-Bared?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: