En dyr och blodig karusell

”Frihetsgudinnan” av Omayya Joha

Medan hundratusentals palestinska barn lider av brist på mat, värme och rent dricksvatten, visar den amerikanska administrationen en exceptionell generositet och lovar att betala 86 miljoner dollar vilket motsvarar mer än en halv miljard svenska kronor, för att bygga upp president Abbas säkerhetsstyrkor.

Det är inte det som är det mest bedrövliga, utan det faktum att president Abbas inte tackat nej till denna gåva. Tvärtom, han är glad för den och påstår att den har med något som kvartetten hade kommit överens om. Och jag som trodde att kvartetten hörde till vår bedrövliga historia.

Den är en halv miljard svenska kronor som inte ska gå till mat, värme, rent dricksvatten, mediciner och sjukvård utan ska finansiera ett palestinskt inbördeskrig. Tack så jävla mycket, säger de flesta palestinier.
De styrkor som Abbas har idag är ju en spillra av den gigantiska säkerhetsapparat som Arafat byggde upp och som slogs sönder av israelerna med amerikanska vapen och dollars. Så, när de nu byggs upp igen för att ta kål på demokratin i Palestina, kommer amerikanerna att bli tvungna att betala igen för att slå sönder dem, i en inte alltför avlägsen framtid.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: